Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Zalet ZKB vknjižil vse tri točke za tretjo zmago

Zaostala tekma tretjega kroga proti Mossi v ženski C-ligi

Trst |
26. apr. 2021 | 23:05
Dark Theme

ŽENSKA C-LIGA

Zalet ZKB - Mossa 3:0 (25:16, 25:21, 25:22)

Zalet: Maurel 20, Zonch 13, Stergonšek 5, Furlan 8, Marochini 11, Vattovaz 2, Misciali (L1), Lovriha (L2), Hussu 2, Gruden 1, Grilanc 0, Vidoni 0, Ciuch nv., Močnik nv. Trener: Maver.

Zalet ZKB je na zaostali tekmi tretjega kroga ženske C-lige proti zadnjeuvrščeni Mossi (ki je na šestih tekmah osvojila le en niz) vknjižil vse tri točke in se tako veselil tretje letošnje zmage. Varovanke trenerja Martina Maverja so začele zelo odločno, v nadaljevanju pa nekoliko zmanjšale intenzivnost. Tako so v prvem nizu s prepričljivo predstavo Mosso povsem nadigrale in ji dopustile le 16 točk, v drugem in tretjem pa so gostijam dovolile preveč. Najbolj izenačen je bil ravno zadnji niz, ki so ga po začetnem zaostanku vendarle osvojile.

Glavno orožje je bil tokrat servis, s katerim so dosegle 16 direktnih točk, naredile pa samo pet napak. »V tem elementu so pokazale napredek v primerajavi s prejšnjimi nastopi, prav tako pa so dobro blokirale. Blok je prispeval še devet točk,« je varovanke pohvalil trener Maver. Opozoriti gre, da je Zalet zaradi nerazpoložljivosti nabrežinske in repenske telovadnice igral pri Briščikih, kjer pa ne trenira, zato dekleta niso imele prednosti domačega igrišča.

Med posameznicami je trener pohvalil Nicole Maurel, ki je na koncu zbrala 20 točk, na servisu pa se je predvsem v prvem nizu izkazala Alja Furlan.

Mossa bo nasprotnik Zaleta ZKB tudi v soboto. Tekma v gosteh se bo začela ob 20.30.

Vrstni red: Martignacco 21, Volley club Ts* in Sangiorgin* 15, Rojalkennedy 12, Zalet ZKB 8, Villadies 7, Blu Team 3, Mossa 0 (* s tekmo manj).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava