Petek, 19 april 2024
Iskanje

»Zdaj vsi vedo, da Roglič želi osvojiti Giro«

Direktor kolesarskega kluba Adria Mobil in glavni organizator Dirke po Sloveniji Bogdan Fink pred današnjim začetkom Dirke po Italiji

11. maj. 2019 | 10:20
Dark Theme

Uspehi slovenski kolesarjev v zadnjih letih so sad trdega dela samih kolesarjev ter domačih trenerjev in športnih delavcev. Med temi je Bogdan Fink eden izmed najbolj zaslužnih, saj je od leta 2002 direktor kolesarskega kluba Adria Mobil in obenem glavni organizator Dirke po Sloveniji. Zaradi tega smo ga zmotili, da bi odkrili, ali bo Primožu Rogliču uspelo osvojiti letošnja Dirka po Italiji, ki se začenja danes.

Bogdan Fink (TWITTER)
Bogdan Fink (TWITTER)

V prvem delu sezone je bilo več slovenskih kolesarjev v ospredju, poleg Rogliča, so bili uspešni še Tadej Pogačar, Mitja Mohorič in Jan Tratnik. Ali vas ti rezultati presenečajo?

Rezultati me ne presenečajo, saj so imeli slovenski kolesarji vedno kvaliteto. V zadnjih desetih letih so si z dobrimi vožnjami izborili prostor v profesionalnih ekipah in ko so imeli proste roke so pokazali, kaj zmorejo. Dokazali so, da so povsem enakovredni Italijanom, Francozom in Špancem, ki imajo svoje ekipe in kjer je predvsem število kolesarjev večje.

Ali je to zasluga tudi dobrega dela v Sloveniji?

Sigurno je to posledica dobrega dela vseh slovenskih trenerjev v slovenskih kolesarskih klubih.

Roglič je med glavnimi favoriti »Gira«. Ali bo na koncu oblekel roza majico?

Primož je izredno samozavesten in osredotočen na cilj, zmago na Giru. Točno ve, kaj mora narediti, da to doseže. Nič ga ne bo zavedlo. Res pa je, da bo prvič startal na rezultat na tritedenski dirki in to je popolnoma različno, kot nastopiti le za etapno zmago. Zdaj vsi vedo, da cilja na zmago.

Daljši pogovor z Bogdanom Finkom si lahko preberete v petkovem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava