Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Zlato kolo Tadeju Pogačarju

Na drugem mestu Primož Roglič

25. nov. 2021 | 15:12
Dark Theme

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je prejemnik letošnje prestižne nagrade zlato kolo, je sporočil francoski L'Equipe. Na vrhu tega izbora sta kar dva Slovenca. Primož Roglič je na drugem mestu, tretje mesto pa je zasedel Belgijec Wout Van Aert (oba Jumbo Visma). Zlato kolo podeljuje francoski kolesarski mesečnik Velo, ki je del iste medijske družbe kot L'Equipe.

Že drugo leto po vrsti sta na prvih dveh mestih tega izbora Slovenca.

Roglič je omenjeno kolesarsko priznanje prejel lansko leto, potem ko jebil leta 2019 v tem izboru za najboljšega kolesarja leta na svetu tretji. Pogačar je lani v tem izboru končal tik za Rogličem na drugem mestu, van Aert je bil prav tako tretji.

Velo d'Or je nagrada, ki jo od leta 1992 podeljuje francoska kolesarska revija Velo Magazine za najbolj izstopajoče dosežke na kolesarskih dirkah. Nagrada se vsako leto podeli kolesarju, za katerega velja, da se je v tem letu najbolje odrezal.

In za Pogačarjem je izjemna sezona. Triindvajsetletnik je prvič v karieri sezono končal na vrhu lestvice Mednarodne kolesarske zveze. Ob koncu sezone pa je prejel tudi prvo od bržkone številnih nagrad, pred zlatim kolesom revije Velo tudi slovensko nagrado, Rogovo zlato kolo.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava