Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Zmaga Jadrana in »poker« Juventine

Pro Cervignano in Primorje sta se razšla s točko - Zarja premagala vodilni Staranzano, Sovodnje plenile na Padričah

24. feb. 2019 | 19:32
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Juventina - Lignano 4:0 (2:0)

Strelci: 24. Kožuh, 30. Fiorenzo, 68. Zorzut, 86. Zuliani

Juventina: Malusà, Kogoi (Buzzinelli), F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut (Zuliani), Hriberšek, Kožuh, Tano (Ormelese), Romanelli, Fiorenzo (Madonna). Trener: Nicola Sepulcri.

Juventina je odreagirala po visokem porazu s San Luigijem in proti Lignanu vknjižila tri zlata vredne točke v boju za obstanek. Domači so po nekaj negotovih akcijah zagospodarili na igrišču, saj so po 30 minutah že vodili z 2:0 po zaslugi zadetkov, ki sta ju prispevala Kožuh in Fiorenzo. V 35. minuti pa je sodnik pokazal rdeči karton Pinzinu, nogometašu Lignana, ki je grdo udaril Kogoia. Domači so nato uspešno uveljavili številčno premoč, tekme pa je bilo konec v 68. minuti, ko je nasprotnikovo mrežo zatresel Zorzut. Dvoboj je dokončno zapečatil Zuliani s četrtim zadetkom.

PROMOCIJSKA LIGA

Pro Cervignano - Primorje 1:1 (1:0)

Strelec: 66. Gerbini

Primorje: Contento, Casseler, Millo, Sessi, Benvenuto, Marincich, Cofone (Fuligno), Semani, Gerbini, Lombardi, Lionetti. Trener: Riccardo Allegretti.

Tekma kroga med vodilnim Pro Cervignanom in drugouvrščenim Primorjem se je zaključila z delitvijo točk. Domači so povedli v prvem delu tekme, v drugem polčasu pa so gostje izenačili z Gerbinijem, tako da je stanje na lestvici promocijske lige nespremenjeno.

1. AMATERSKA LIGA

Zarja - Staranzano 1:0 (1:0)

Strelec: 7. Bernobi

Zarja: Budicin, Cappai, Norante,Capuano, Varglien, Cottiga (Tall), Cepar, Racman (Spadaro), F. Bernobi, Tarable, Črgan (Cislariu). Trener: Riccardo Bernobi.

Zarja si je pred domačim občinstvom privoščila skalp vodilnega Staranzana. Nogometaši diskvalificiranega trenerja Micheleja Campa so povedli že v 7. minuti z zadetkom Francesca Bernobija. Gol je bil odločilen, saj so nato gostje odreagirali, domača obramba pa se je lepo branila pred napadi doslej najboljše ekipe prvenstva. Zarja se je tako zasluženo veselila treh dragocenih točk, zmaga pa je nedvomno spodbudna v pričakovanju prihodnjih dvobojev.

Vesna - Sangiorgina 0:1 (0:1)

Vesna: Carli, Cuk (Pavone), Renar, Veronesi (Legiša), Nabergoi, Noto, Dzinić (Biondini), Procacci, Centrone (Bubnich), Mulè, Castiglione. Trener: Fabio Maranzana.

Za Vesno je bil usoden zadetek, ki so ga gostje dosegli v uvodnih minutah dvoboja. Resnici na ljubo, se domači niso preveč potrudili, da bi se dokopali do izenačenja. Zgleda neverjetno, a je imel največjo priložnost za izenačenje vratar Edvin Carli, ki se je v zadnji minuti tekme dokopal do nasprotnikovega kazenskega prostora in streljal čez prečko.

UFM - Primorec 3:0 (2:0)

Primorec: Fabris, Fedele, Tuberoso (Kastrati), Di Corato, Frangini, De Leo, Capraro (Tesser), Piras, Buonpane (Krasniqi), Caselli (Grego), Iadanza (Laghezza). Trener: Vincenzo De Sio.

Primorec vse bolj tone. Po visokem porazu proti tržiškemu UFM je težko verjeti, da bodo nogometaši trenerja De Sia dosegli obstanek v ligi, saj so med drugim uprizorili zelo slabo predstavo.

2. AMATERSKA LIGA

Gaja - Sovodnje 0:1 (0:0)

Strelec: 62. Petejan

Gaja: D’Orso, Spena, Lauro, Vidoni, Patrono (Urbani), Kalc, Sovič, Santoro, Bernobi (Mania), Nigris, Saule. Trener: Danilo Venanzi.

Sovodnje: Devetak, Čavdek (Falcone), Kogoj, Noto, Galliussi, Ribolica, Petejan, Simčič, Lutman (Colella), Černe (Peressini), Camara Muahmed (Kočina). Trener: Simon Feri.

Gledalci na Padričah so videli le en zadetek. V 62. minuti je derbi 2. amaterske lige med Gajo in Sovodnjami odločil Janez Petejan, ki je tako favorizirani ekipi trenerja Simona Ferija priboril tri točke, medtem ko je Gajin položaj na lestvici vse bolj zaskrbljujoč, saj ostajajo nogometaši trenerja Danila Venanzija na predzadnjem mestu.

Mariano - Breg 2:1 (0:0)

Strelec: 88. Marchio

Breg: Blasevich, Andreasi, Pischianz (D. D’Alesio), Marchetti (Calabrese), Bobbni, Maselli, Halili, Daris, Miss, Marchio, Rossone (Vidali). Trener: Bursich.

Drugouvrščeni Mariano je bil boljši od Brega, ki se je sicer enakovredno upiral vse do 60. minute. Tedaj so domači v petih minutah dosegli dva zadetka. Breg je sicer zmanjšal zaostanek z Marchiom, nogometaši Mariana pa so se nato uspešno branili in odnesli celoten izkupiček točk.

KOŠARKA

DRŽAVNA C-LIGA GOLD

Montebelluna - Jadran Motormarine 74:79 (17:21, 40:36, 59:60)

Jadran: Ban 20 (8:8, 3:6, 2:5), Ridolfi 7 (1:2, 3:7, -), De Petris 13 (5:5, 4:7, -), Malalan 10 (2:2, 4:6, -), Rajčič 10 (-, 2:4, 2:2), I. Gregori 0 (-, 0:2, -), Terčon nv, Zidarič 10 (-, 5:5, 0:3), Cettolo 1 (1:2, 0:1, 0:3), Daneu 8 (-, 4:6, 0:3), Sosič nv. Trener: Boban Popovič. Odbite žoge: 33 (26 + 7); podaje: 7; pridobljene žoge: 0, izgubljene: 8. SON: 20. PON: Zidarič.

Jadran Motomarine je po sredinem porazu proti Falconstarju v zadnji četrtini strl odpor Montebellune in vknjižil novi točki v C-ligi gold. Gostje so v uvodnih minutah povedli s 13:21, domači pa so takoj odreagirali in izenačili sredi druge četrtine pri izidu 27:27 ter se tik pred koncem prvega polčasa dokopali do najvišjega vodstva na tekmi (40:34). Drugi polčas pa je odprl Borut Ban s trojko, Jadran pa je spet povedel v peti minuti tretje četrtine, ko je Malalan dosegel koš za začasni 50:51. Dvoboj je bil nato zelo izenačen. Štiri minute pred koncem je bil izid 65:65, tedaj pa je Jadran poskrbel za delni izid 0:8, ki je bil odločilen za uspeh, čeprav se je Montebelluna v končnici nevarno približala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava