Torek, 30 april 2024
Iskanje

Tržnica tu, tržnica tam ...

9. jul. 2016 | 19:39
Dark Theme

»Smo na delu, v nekaj dneh bomo naredili to, česar prejšnja uprava ni naredila v nekaj letih, kljub raznim pisnim pozivom,« je v soboto italijanski televiziji Rai dejal tržaški župan Roberto Dipiazza, ki je napovedal, da bodo najnujnejša dela za ureditev propadajoče ribje veletržnice v Ul. Svevo kmalu končana, sledilo bo čiščenje. V roku enega leta pa bi jo lahko že preselili k pomolu 0 v staro pristanišče, »to bo prva gospodarska dejavnost v starem pristanišču,« je pristavil.
Tako Demokratska stranka kot Gibanje petih zvezd sta v prejšnjih dneh opozorila, da se je občinski svet pred časom z glasovanjem že opredelil za preselitev veletržnice v Ulico Macelli pri Sv. Soboti, v stavbo Delavskih zadrug, katerim je prejšnji občinski odbor že poslal dokumentacijo. To je rešitev je v intervjuju v Piccolu omenil novi odbornik Lorenzo Giorgi, to pa dan pred zaprtjem veletržnice iz varnostnih in higienskih razlogov.
Kaj pa je Dipiazza menil pred mesecem dni, tik pred prvim krogom volitev? 2. junija se je na portalu youtube pojavil videospot, v katerem je kandidat Dipiazza na samem prizorišču (ob predstavniku ribičev Guidu Dozu) dejal sledeče: »Smo na tržaški ribji tržnici, ki mora absolutno ostati v tem kraju. Obstajajo pomembna evropska sredstva, s katerimi lahko ta prostor uredimo brez stroškov za Občino in Deželo. Tržnice ne smemo absolutno premakniti, ker je to pomemben kraj s privezi za ribiče.« Tri verzije v enem mesecu.


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava