Torek, 30 april 2024
Iskanje

Mesto preplavili evropski kramarji

22. apr. 2017 | 18:08
Dark Theme

Stojnice kramarjev so preplavile mesto. Po središčnih ulicah je namreč zaživel sejem potujočih trgovcev Piazza Europa (Trg Evropa), ki bo vabil vse do vključno torka, 25. aprila. Včeraj so bile mestne ulice polne ljudi: nedvomno je temu botrovalo sončno vreme, ki je kot kuščarje privabilo na ulico Tržačane in res številne turiste, ki so tačas na obisku v našem mestu.
Ob kosilu je bilo na Ponterošu pestro: pri lesenih mizah so posedali ljudje, ki so si privoščili grški, brazilski, portugalski, avstrijski ali španski obed na primer, (vendar bi lahko še naštevali) ali pa segli po z mesom ali klobasami bogatih sendvičih, ki so jih ponujali kulinarični kramarji iz Kampanije. Ponudba je zelo bogata vzdolž vse t.i. krožne sejemske poti, ki štarta na dnu Ulice Mazzini (ki je izjemoma zaprta za promet) in nadaljuje po ulicah delle Torri in Paganini, na Trgu sv. Antona, na Ponterošu, ulici Genova inna Trgu Republike.
160 razstavljavcev z vseh koncev Evrope se je pripeljalo v Trst, da bi mimoidočim ponudilo delček svojih tradicij in kulture. Pa ne samo kulinarične, pač pa tudi obrtniške na primer. Na spletu so se sicer že pojavile prve kritike na račun zasoljenih cen hrane, »ki bi prej spadale v restavracijo kot pod šotor.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava