Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Svetoivanski nižješolci pri predsedniku Pahorju

14. dec. 2017 | 17:18
Dark Theme

Preteklega 7. decembra so se učenci Nižje srednje šole Sv. Cirila in Metoda od Sv. Ivana Vittoria Blasig, Aljaž El Baji, Damjan Opačić in Alice Zamattio mudili v Ljubljani, kjer so na povabilo Osnovne šole Bežigrad sodelovali na dobrodelnem koncertu za UNICEF. Pod vodstvom prof. Irene Pahor so ob spremljavi flavtistk Glasbene šole Nova Gorica Tajde Filipič in Mete Turk ter čelista Štefana Piščanca nastopili s tremi skladbami na besedila Srečka Kosovela in Ljubke Šorli.
Pred tem je v predsedniški palači skupino mladih glasbenikov sprejel predsednik republike Borut Pahor, poleg učencev so se sprejema udeležili tudi njihovi starši, profesorji in sodelavka Ana Pulko ter ravnateljica Carolina Visentin. Predsednik je ob tej priložnosti zbrane nagovoril in prisluhnil glasbenemu pozdravu mladih, ravnateljica mu je predstavila delovanje Večstopenjske šole Vladimirja Bartola, učenci pa so mu izročili knjižni dar.
Sprejemu je sledil ogled prostorov predsedniške palače, doživetja pa so se potem nadaljevala v vzdušju praznično okrašene Ljubljane. Obisk glavnega mesta pa je dopolnil še sprejem pri županu Zoranu Jankoviću.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava