Četrtek, 17 januar 2019
Iskanje

Gostincem zasegli še dve nepremičnini

3. maj. 2018 | 19:27
Dark Theme

Dejavnost skupine gostinskih podjetnikov, ki upravljajo večje število restavracij in picerij v Trstu ter drugih mestih v Italiji, je zaradi suma davčne utaje in pranja denarja že več let pod drobnogledom preiskovalcev. Tržaška finančna straža je julija in decembra 2016 dvakrat dodobra prečesala picerijo Peperino v Ul. Coroneo (prav nasproti sodne palače), pa tudi picerijo Marinato na mestnem nabrežju. Preiskovala je posle gostinca Pietra Savareseja in njegovih sodelavcev. Julija lani je dalo sodstvo zaseči prestižno nepremičnino na Trgu Venezia, ker naj bi Savaresejeva družba prikrila državi milijon evrov prihodkov in tako prihranila za 100.000 evrov davkov (neposrednih davkov ter davka na dodano vrednost IVA). Nepremičnina je danes še vedno zasežena.
Gostinska dejavnost se je kljub preiskavam in medijski izpostavljenosti nadaljevala, pravzaprav se je še naprej širila; januarja lani so novo picerijo Peperino denimo odprli v Gorici. V četrtek pa je pokrajinsko poveljstvo finančne straže sporočilo, da je preiskava obrodila nove sadove. Skupini so po nalogu državnega tožilstva zasegli še dve nepremičnini: eno v tržaškem mestnem središču, drugo v turističnem naselju Rivisondoli v Abrucih. Ob tem so zasegli tudi deleže v šestih družbah, povezanih z gostinskimi lokali taiste skupine v Milanu in Vidmu. Tri osebe so se znašle na seznamu preiskovanih, na grbi pa imajo tudi pretekle postopke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo