Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Kdo želi bejzbolsko igrišče na Proseku?

8. avg. 2018 | 17:52
Dark Theme

Tržaški občinski odbor je 2. avgusta sprejel sklep o objavi javnega obvestila o predhodnem tržnem preverjanju, ali obstaja zanimanje za predstavitev predlogov na zasebno pobudo v javno-zasebnem partnerstvu za preureditev in upravljanje nekdanjega bejzbolskega igrišča na proseški Rouni. Območje je namreč že dalj časa zapuščeno, v preteklosti je bilo tudi tarča vandalskih dejanj ter je potrebno vzdrževanja in posodobitve.
Za preureditev bodo morali interesenti poskrbeti na lastne stroške, predlogi pa bodo morali vsebovati v prvi vrsti načrt o tehnični in ekonomski izvedljivosti, osnutek konvencije za upravljanje objekta in ekonomsko-finančni načrt, ki ga bo moral potrditi bančni zavod. Rok za predložitev izkazov zanimanja zapade 1. oktobra.
Besedilo obvestila je objavljeno na spletni strani Občine Trst www.retecivica.trieste.it.
Poleg tega je tako v sklepu občinskega odbora kot v besedilu javnega obvestila poudarjeno spoštovanje dogovora, ki ga je Občina 10. novembra 2015 podpisala tako z Jusom Prosek kot s krajevnim Odborom za ločeno upravljanje jusarskega premoženja, kjer se med drugim izrecno določa, da bo treba objekte dati v uporabo proseškim društvom, zemljišča, kjer ni objektov in so v kmetijski rabi, pa bodo taka še naprej. Tako predsednik Jusa Prosek Sandor Bukavec kot predsednik Odbora za ločeno upravljanje jusarskega premoženja Bruno Rupel o občinskem sklepu še nista bila obveščena, oba pa poudarjata, da mora Občina obvestiti obe stvarnosti, ki morata iznesti svoje mnenje. Dogovor iz leta 2015 namreč predvideva, da Občina lahko podpiše pogodbe za upravljanje posameznih športnih igrišč po predhodnem mnenju Jusa Prosek in Odbora za ločeno upravljanje jusarskega premoženja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava