Petek, 22 februar 2019
Iskanje

Jutri opoldne zadnji pozdrav Lari Lupinc

30. avg. 2018 | 17:42
Dark Theme

Od pokojne Lare Lupinc, ki se je v torek zjutraj pri Novi Vasi v hrvaški Istri smrtno ponesrečila s kolesom, se bodo svojci in prijatelji poslovili jutri opoldne, ko bo v kapelici openskega pokopališča na sporedu zadnji pozdrav z žaro. Njena sestra Neva je včeraj sporočila, da so hrvaške oblasti ob posredovanju italijanskega diplomatskega predstavništva izdale ustrezni dokument za vrnitev posmrtnih ostankov v Italijo, kar pomeni, da se je postopek v le nekaj dneh zaključil.
Preiskava o prometni nesreči, ki jo vodi poreška policija, pa se je šele začela. Policisti so zaslišali voznika obeh avtomobilov puljske registracije, ki sta bila vpletena v nesrečo in sta se na prizorišču ustavila. Eno vozilo naj bi se dotaknilo 46-letne kolesarke, ki je nato padla na tla, drugo pa jo je povozilo. Dotik med prvim vozilom in kolesarko pa ni dokazan: voznik tega ni potrdil in na avtomobilu ni nobenega znaka - sploh pa ni nujno, da bi moralo kaj biti, saj bi lahko že rahel dotik z ogledalom povzročil kolesarkin padec. Drugi voznik pa naj ne bi spoštoval varnostne razdalje. Policija je po nalogu tožilstva zasegla ob avtomobila, kolo in čelado pokojnice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo