Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Odredili 11 nalogov za izgon, tudi trem taticam

7. sep. 2018 | 17:17
Dark Theme

Tržaški policisti nimajo veliko dela samo z varovanjem meja, ampak tudi s kriminalom. V zadnjih tednih so odredili kar enajst nalogov za izgon, tri prepovedi udejstvovanja na športnih dogodkih, devet ustnih opominov, en predlog za posebno varovanje in tri stroge opomine zaradi nadlegovanja in družinskega nasilja.
S temi številkami je na včerajšnjem srečanju z novinarji postregla nova direktorica kriminalističnega oddelka Rosanna Conte, ki je bila zadnjih deset leti pristojna za nadzor v pristanišču. V svoji prvi izjavi je včeraj zagotovila, da tržaško ozemlje ni prepuščeno samemu sebi. Učinkovitost policije je ponazorila s četrtkovo akcijo, v sklopu katere so iskali tri domnevne tatice.
To akcijo je natančno predstavila glavna komisarka Chiara Ippoliti. Povedala je, da se je akcija zaključila v četrtek dopoldne, niti 24 ur po storjenem kaznivem dejanju. Tržaška kvestura je za tri romunske državljanke odredila nalog za izgon iz tržaške občine. Primer pa se je začel dan prej v piceriji v Drevoredu Sanzio, ko je lastnik ugotovil, da mu je nekdo iz blagajne izmaknil dnevni zaslužek v višini 400 evrov. Pregledal je posnetke nadzorne kamere in iz njih razbral, da so denar ukradle tri ženske. Ker ga je čakalo večerno delo, se je odločil, da bo prijavo vložil naslednji dan. Svojo namero pa je spremenil po zaprtju lokala, okoli 23.30, ko se je odpravil domov in v bližini Trga Bonifacio čisto naključno prepoznal tri tatice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava