Sreda, 20 februar 2019
Iskanje

Na dnu morja v Grljanu 850 kg odpadkov

8. sep. 2018 | 18:40
Dark Theme

850 kilogramov odpadkov v eni sami uri so z dna morja v Grljanu nabrali potapljači krožka Circolo dei sommozzatori. Ti so skupaj s klubom Società nautica di Grignano in v sodelovanju z Zaščitenem miramarskim parkom in družbo AcegasApsAmga organizirali čistilno akcijo, ki je v celoti uspela. Na čistilni akciji je skupaj s potapljači sodelovalo kar 90 oseb.
Množica prostovoljcev se je pri grljanskem portiču zbrala že pred 9. uro. Najprej je bilo treba v vrsti čakati rokavice in podobne pripomočke, nato pa se je vse skupaj začelo zares. Na dno morja se je podalo 30 izkušenih potapljačev, ki so v eni uri nabrali skoraj tono odpadkov. Na kopno so prinesli različne odpadke, med katerimi so prevladovali plastični predmeti. Na morskem dnu vzdolž grljanske obale je bilo tudi veliko stekla, železa, kot velik onesnaževalec morja pa so se izkazali tudi lastniki različnih plovil.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo