Torek, 23 julij 2024
Iskanje

»Bodite osvobojeni preko branja knjig«

Tudi v Nabrežini podelili priznanja Društva Bralne značke

21. maj. 2019 | 7:33
Dark Theme

»Naj vam bo noč svetla, ko boste brali knjige,« je zaželel predsednik Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS, pesnik in pisatelj Marko Kravos osnovnošolcem, ki so včeraj v prostorih slovenskega kulturnega društva Igo Gruden v Nabrežini prejeli priznanja ob koncu šolskega leta.

Praznični ponedeljek, na katerem sta bili prisotni generalna sekretarka društva Manca Perko ter pedagoška svetovalka in koordinatorka Zavoda RS za šolstvo Andreja Duhovnik Antoni, ki usklajujeta s šolami obiske priznanih slovenskih ustvarjalcev, je razveselili osnovnošolce in nižješolce, ki prisegajo na knjige ter rastejo v odrasle, zveste in zagnane bralce.

Dopoldan je potekal v treh izmenah. Dve skupini osnovnošolcev iz Večstopenjske šole Nabrežina je pred podeljevanjem bralnih značk presenetila Ljoba Jenče, posredovalka slovenskega ljudskega izročila, raziskovalka, pevka in pripovedovalka, ki s svojim glasom, glasbili in zgodbami privlači pozornost otrok in starejših.

Dijake nižje srednje šole Iga Grudna Večstopenjske šole Nabrežina pa je pred podelitvijo bralnih značk v tretji dopoldanski izmeni obiskala znana pisateljica Janja Vidmar. Duhovita Mariborčanka je na hudomušen način posredovala nekaj zanimivih zgodb iz svojega potovanja v Mehiko.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava