Petek, 26 februar 2021
Iskanje

Častno občanstvo »neznanemu vojaku«

Tržaška uprava bo na ta način počastila stoletnico oltarja domovine v Rimu

Trst |
20. jan. 2021 | 7:33
Dark Theme

Tržaška občinska uprava bo »neznanemu vojaku«, ki so ga pokopali na Oltarju domovine v Rimu, podelila častno občanstvo. Po njem bo tudi poimenovali mestno ulico ali kakšen drugi mestni kraj. Odločitev o tem je na predlog tržaškega župana Roberta Dipiazze v preteklih dneh sprejel občinski odbor, ki je na ta način pristopil k projektu, v sklopu katerega bodo letos obeležili stoletnico groba neznanega vojaka iz prve svetovne vojne, s katerim je poudarjena tudi združitev Italije.

»Ob stoletnici sem prepričano pristopil k projektu, v katerem ima posebno vlogo tudi Trst. V naših krajih so bile najhujše fronte. Trst je bil tudi kraj, kjer je živela Miara Bergamas, mater, ki je izbrala krsto s posmrtnimi ostanki neznanega vojaka, ki so ga nato pokopali v Vittorianu v Rimu,« je zapisal župan in dodal, da bodo ob tej priložnosti organizirali še vrsto drugih pobud.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo