Petek, 19 julij 2019
Iskanje

Dokončna zelena luč za openski tramvaj

Urad italijanskega ministrstva za transport izdal tehnično dovoljenje za izvedbo izvršnega načrta

Trst |
26. jun. 2019 | 17:59
Dark Theme

Urad italijanskega ministrstva za transport Ustif je izdal dokončno tehnično dovoljenje, da se lahko izvede izvršni načrt za izredno vzdrževanje proge openskega tramvaja, ki bo omogočil, da bo tramvaj zopet vozil na progi Trst-Opčine. Novico so sporočili iz tiskovnega urada Občine Trst, kjer je danes zjutraj spričo te novosti potekal pomemben operativni tehnični sestanek s predstavniki Občine, Dežele Furlanije Julijske krajine in družbe Mercitalia. V zelo kratkem času, točneje do konca julija, bo družba Mercitalia vsled zadnjih odločitev urada Ustif lahko predstavila Občini dokončni izvršni načrt, nato bo takoj stekel birokratski postopek za dodelitev del.

Dogodek sta pozdravila tako tržaški župan Roberto Dipiazza kot odbornica za javna dela Elisa Lodi. Po njunih besedah je bilo to zadnje dovoljenje, na katerega so čakali, da lahko steče operativna faza za ponovni zagon tramvajske proge, to pa bo omogočilo začetek vzdrževalnih del.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo