Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Domovi za ostarele: protest sindikatov

Zbrali so se pred domom La Primula v Ul. Molino a Vento, kjer je pademija hudo prizadela goste in osebje

Trst |
2. jul. 2020 | 18:51
Dark Theme

Več je razlogov, zaradi katerih so sindikati upokojencev Spi-Cgil, Fnp-Cisl in Uilp-Uil danes dopoldne priredili skupni protest pred domom La Primula v Ulici Molino a Vento, kjer je pandemija hudo prizadela goste in osebje. Domovi za starejše občane in zdravstvene rezidence v Furlaniji Julijski krajini so bili v minulih mesecih največja žarišča epidemije z novim koronavirusom. Deželna vlada je, po mnenju sindikatov, podcenila začetno stanje in prepustila upravljanje izrednih razmer vodstvom domov, ki so brez ustreznega orodja kljubovali pandemiji. Nazadnje je deželna uprava zavrnila zahtevo po ustanovitvi preiskovalne komisije o dogajanju v domovih za starejše občane med pandemijo.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo