Torek, 24 november 2020
Iskanje

Generalni direktor ICGEB Mauro Giacca se poslavlja

Tržaški znanstvenik kritičen do občinske uprave, ki ni sposobna izkoristiti prednosti instituta

Trst |
20. maj. 2019 | 19:18
Dark Theme

Jutri bo znano, kdo bo na položaju generalnega direktorja Mednarodnega centra za genski inženiring in biotehnologijo (ICGEB) nasledil Maura Giacca, ki bo poslej svoje znanstveno delo nadaljeval na prestižni medicinski fakulteti King's College v Londonu. V ožji izbor sta se uvrstila dva kandidata: Anglež Lawrence Banks in Italijan Alessandro Vindigni.

To je na poslovilnem srečanju v kavarni Caffè degli Specchi sporočil generalni direktor v odhodu Mauro Giacca, ki je za na sedežu poslovne šole MIB napovedal letno srečanje upravnega odbora instituta ICGEB, ki šteje 66 držav članic. Na njem bodo, kot rečeno, izvolili novega generalnega direktorja, predvidena pa so tudi predavanja uglednih raziskovalcev. Med njimi je tudi ameriški nobelovec za medicino Richard Roberts, ki bo predaval na temo gensko spremenjenih organizmom (GSO). Giacca pravi, da zapušča zdrav in uravnotežen institut, obžaluje pa, da mu v Trstu ni uspelo vzpostaviti tesnejšega sodelovanja med lokalnimi upravitelji in institutom. Po njegovem mnenju lokalni upravitelji, še posebej občinski, nimajo nobenega občutka za njihovo delo.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za zajezitev pandemije covida-19 podpiram:

13. nov. 2020 | 17:03
Popolno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Delno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Nemoteno nadaljevanje gospodarskih dejavnosti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo