Petek, 05 junij 2020
Iskanje

Geologi preučujejo kraške stene ob avtocesti

Pri posodobitvi geološke karte klasičnega Krasa sodelujejo tržaška univerza, Dežela FJK in družba Autovie Venete

Kras |
14. jan. 2020 | 9:55
Dark Theme

Tržaška univerza, točneje njen oddelek za matematiko in vede o zemlji, Dežela FJK in družba Autovie Venete že nekaj mesecev sodelujejo pri izvajanju geoloških meritev na kraških stenah vzdolž avtoceste A4, ki povezuje Benetke s Trstom. Na območju, ki gre od avtocestnega izvoza pri Redipulji do izvoza za Sesljan, kjer se cestna uprava družbe Autovie Venete konča, opravljajo univerzitetni raziskovalci geološke raziskave z željo, da bi posodobili, pravzaprav dodali nove informacije že obstoječi geološki karti t.i. klasičnega Krasa, območja, ki leži jugovzhodno od Soče in sega do Postojne.

Geološka karta ponuja informacije o značilnostih kraških kamnin, o prisotnosti apnencev na površju in razpok ter podobnih tektonskih plošč. Novi podatki bodo objavljeni v znanstvenih revijah, posodobljena geološka karta klasičnega Krasa pa bo na voljo na spletni strani Dežele FJK - geološka služba.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo