Sreda, 12 avgust 2020
Iskanje

Goljufija s spletno prodajo in 13-milijonska davčna utaja

Carinska uprava razkrinkala kriminalno združbo

Trst |
8. jul. 2020 | 17:29
Dark Theme

Funkcionarji direkcije carinske uprave iz Veneta ter osebje s tržaškega urada so s skupnimi močmi razkrili obsežno davčno utajo, ki presega vrednost trinajstih milijonov evrov. Gre za goljufijo na področju davka na dodano vrednost, ki so jo storilci izvedli z izdajanjem računov za neobstoječe transakcije.

V središču preiskave se je znašla kriminalna združba, ki je upravljala nekatere znane spletne trgovine, na katerih je bilo naprodaj različno blago: elektronska oprema, vina in žgane pijače znanih blagovnih znamk, pralni praški, igrače, boni za gorivo družbe ENI. Stranke so pritegovale izredno ugodne cene, saj so bili artikli naprodaj z velikimi popusti, plačila so potekala preko spleta, nabavljenega blaga pa niso prejeli skoraj nikoli. Preiskovalci so torej prekinili goljufijo in s tem preprečili, da bi bilo oškodovanih še več potrošnikov.

Kontrole so obelodanile, da je kriminalna organizacija z bančnih računov družbe, ki je upravljala spletne strani, dvignili 1,2 milijona evrov, preden je šla v stečaj. Šlo je za denar, ki so ga družbi nakazali ogoljufani kupci.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo