Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Juriš proti smetem

Več organizacij in ustanov pripravlja projekt za čiščenje Tržaškega zaliva

Trst |
11. avg. 2019 | 12:00
Dark Theme

Več naravovarstvenih in pomorskih organizacij ter vlada Furlanije Julijske krajine, tržaška občina, pristaniška uprava, luška kapitanija in deželna agencija za okolje Arpa bodo s skupnimi močmi nastopile proti povečani onesnaženosti Tržaškega zaliva s plastičnimi in drugimi odpadki. Po novem naj bi vsi, ki na morju po naključju naletijo na tujek, lahko smet odvrgli v ustrezno označene plavajoče zabojnike ali pa jih odnesli na kopno, kjer bodo okrepili sistem zbiranja odpadkov.

Fabio Scoccimarro, ki je v deželni vladi pristojen za okolje, je sporočil, da je pripravljen osnutek dogovora, s katerim bodo podpisnice zagnale projekt aMare Fvg (gre za besedno igro v italijanskem jeziku, saj se v imenu projekta pojavljata tako besedi ljubiti kot morje). V njegovem sklopu bodo na vodi in na kopnem nastavili posebne zabojnike z oznako projekta ter poskrbeli za hiter odvoz odpadkov ob čistilnih akcijah, ki jih vse pogosteje prirejajo naravovarstvene organizacije in jadralna društva.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo