Ponedeljek, 19 avgust 2019
Iskanje

Juriš proti smetem

Več organizacij in ustanov pripravlja projekt za čiščenje Tržaškega zaliva

Trst |
11. avg. 2019 | 12:00
Dark Theme

Več naravovarstvenih in pomorskih organizacij ter vlada Furlanije Julijske krajine, tržaška občina, pristaniška uprava, luška kapitanija in deželna agencija za okolje Arpa bodo s skupnimi močmi nastopile proti povečani onesnaženosti Tržaškega zaliva s plastičnimi in drugimi odpadki. Po novem naj bi vsi, ki na morju po naključju naletijo na tujek, lahko smet odvrgli v ustrezno označene plavajoče zabojnike ali pa jih odnesli na kopno, kjer bodo okrepili sistem zbiranja odpadkov.

Fabio Scoccimarro, ki je v deželni vladi pristojen za okolje, je sporočil, da je pripravljen osnutek dogovora, s katerim bodo podpisnice zagnale projekt aMare Fvg (gre za besedno igro v italijanskem jeziku, saj se v imenu projekta pojavljata tako besedi ljubiti kot morje). V njegovem sklopu bodo na vodi in na kopnem nastavili posebne zabojnike z oznako projekta ter poskrbeli za hiter odvoz odpadkov ob čistilnih akcijah, ki jih vse pogosteje prirejajo naravovarstvene organizacije in jadralna društva.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo