Sobota, 21 september 2019
Iskanje

Kadrovske menjave v škofiji: Palić zapušča Ricmanje

Nadškof Giampaolo Crepaldi je podpisal 22 dekretov, s katerimi je odredil več sprememb na vodilnih mestih župnij na Tržaškem

Trst |
9. sep. 2019 | 11:30
Dark Theme

Na »prestopnem trgu« tržaške škofije se svita kar nekaj novosti: nadškof Giampaolo Crepaldi je 3. septembra podpisal 22 dekretov, s katerimi je odredil več sprememb na vodilnih mestih župnij na Tržaškem.

Največja novost se obeta v Ricmanjih, kjer s prvim oktobrom župnije sv. Jožefa ženina Brezmadežne device Marije ne bo več vodil Rozo Palić. Njegovo vlogo bo prevzel 47-letni poljski duhovnik Mattia Galej. Ta je doslej upravljal župnijo sv. Marka Evangelista pri Sveti Mariji Magdaleni Zgornji, ki jo bo po novem prevzel ravno Palić.

Ne le v Boljuncu in Dolini – duhovnik Klemen Zalar, ki je tudi župnijski vikar šentjakobske župnije in kaplan za slovenske vernike pri Novem sv. Antonu, bo odslej maševal in upravljal še župnijo sv. Jerneja Apostola v Mačkoljah. Župnik Boris Čobanov pa bo poleg kriških vernikov vodil tudi tiste, ki obiskujejo borštansko cerkev sv. Antona Puščavnika.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo