Četrtek, 24 oktober 2019
Iskanje

Kmalu začetek obnove stanovanjskega naselja Rocol-Melara

Projekti predvidevajo obnovo fasad, postavitev novih oken, ureditev hodnikov, igrišč, sprehajališč in mnogo drugega

18. jun. 2019 | 17:55
Dark Theme

Stanovanjsko naselje Rocol-Melara bo v kratkem postalo veliko gradbišče. Leta 2017 bilo vključeno med obrobne predele mesta, ki so s sporazumom med predsedstvom italijanskega ministrskega sveta in Občino Trst bili izbrani za temeljito obnovo in izboljšanje življenjskih pogojev, toda sredstva za obnovo periferij so leta 2018 zamrznili. Zdaj pa je, kot kaže, napočil pravi čas.

Delom so namenili približno 18 milijonov evrov in načrtovali 27 projektov. V prenovo so poleg betonskega velikana vključili bližnje šole in druge strukture do parka Revoltella. Projekti, pri katerih sodelujejo Občina Trst, zavod Ater in družba AcegasApsAmga, predvidevajo ureditev hodnikov, igrišč, sprehajališč, notranjih dvorišč in skupnih prostorov, predvsem pa posodobitev naprav za ogrevanje, postavitev novih oken, ureditev parkirišč, obnova fasad in veliko drugega.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo