Petek, 03 december 2021
Iskanje

Ko je učenje slovenščine igra

Predstavili priročnik za vzgojitelje Moj dan v vrtcu

Trst |
2. okt. 2021 | 7:33
Dark Theme

Kako ustvariti spodbudno okolje, v katerem otroci usvajajo in krepijo znanje slovenskega jezika? Na pomoč vzgojiteljem sta priskočili avtorici priročnika Moj dan v vrtcu Martina Šolc in Majda Kaučič Baša. Poglavja priročnika za zgodnje učenje slovenščine se vrstijo tako, kot se razvija dan v vrtcu, med katerim otroci spoznavajo osnovne besede in tudi zahtevnejše besedne zveze. »Za to, da otroci te novosti osvajajo, si mora vzgojitelj vzeti čas za konstrukcijo jezikovnega pouka. Pomembna je tudi rutina,« je razložila Martina Šolc na sredinem srečanju v Narodnem domu, kjer je skupaj s soavtorico Majdo Kaučič Baša in Veroniko Lokar ter Vlasto Polojaz iz Sklada Libero in Zora Polojaz predstavila vsebine knjige. Dogodek je vodila Nadia Roncelli iz založbe Mladika, ki je priročnik soizdala z omenjenim skladom.

Priročnik Moj dan v vrtcu sloni na igri in na vsakdanjih situacijah – prihod v vrtec, preobleka, spravljanje, malica, itd. –, med katerimi otrok imenuje stvari in skozi igro spoznava preprosto imenovanje oblačil, jedi, števil ter zahtevnejšo uporabo rodilnika in besednih zvez.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo