Petek, 09 december 2022
Iskanje

Koga moti Škratkov zvezek?

Didaktično publikacijo so prejeli skoraj vsi slovenski vrtci, prikrajšani so samo malčki tržaških občinskih vrtcev

Trst |
21. apr. 2021 | 6:25
Dark Theme

»Za nagajive, radovedne, razigrane otroke in škrate.« Te malčke in ta bitja nagovarja Škratkov zvezek, didaktični pripomoček, ki je pred tedni obogatil knjižnice skoraj vseh vrtcev s slovenskim učnim jezikom v tržaški pokrajini. Za dragoceno pridobitev so ostali prikrajšani samo malčki treh tržaških občinskih vrtcev s slovenskim učnim jezikom (Greta, Sv. Ivan in Dijaški dom, ki ima dva oddelka). Zataknilo se je pri avtorizaciji slovenskega teksta publikacije, ki bi moral skozi sito pristojnega oddelka za šolske zadeve Občine Trst oziroma občinske odbornice za šolstvo Angele Brandi.

Pojasnilo o tem, zakaj je avtorizacijski postopek tako zamuden, je v preteklih dneh v formalnem pismu zahtevala krovna organizacija SKGZ, na včerajšnji seji tržaškega občinskega sveta pa sta vprašanje na to temo na pristojno odbornico Angelo Brandi naslovila tudi mestna svetnika iz vrst Demokratske stranke Valentina Repini in Igor Svab.

Brandijeva je odgovorila, da se ji zdi neodgovorno brez strokovne presoje odobriti projekt, ki ga bodo izvajali v sklopu občinske vzgojno-izobraževalne ponudbe.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava