Torek, 12 november 2019
Iskanje

Lastnik škedenjske železarne se bo srečal z delavci

Ta zagotovila so dobili na skupščini, do katere je prišlo po napovedi o zaprtju plavža in koksarne

Trst |
2. sep. 2019 | 19:07
Dark Theme

Vodstvo skupine Arvedi, ki je lastnica škedenjske železarne, se je pripravljeno sestati s sindikalnimi predstavniki delavcev. To je na današnji izredni skupščini delavcev, ki je bila posledica nedavne prve pisne napovedi vodstva podjetja, da so pripravljeni ukiniti dejavnost plavža in koksarne, zagotovil direktor tržaškega železarskega obrata. Ob tej priložnosti je tudi napovedal, da bi do težko pričakovanega sestanka lahko prišlo že prihodnji teden, a ne v Trstu, ampak v Cremoni, kjer ima Arvedi sedež.

»Ne morem reči, da smo zadovoljni, ker te besede ne uporabljamo radi. Je pa bila današnja skupščina delavcev vsekakor pozitivna, saj so nam naposled prisluhnili in pred vrati industrijskega obrata obljubili, da bomo vendarle dočakali težko pričakovani sestanek z Arvedijem,« je razložil Umberto Salvaneschi, sekretar sindikata Fim Cisl za Trst in Gorico. Ob tem je pristavil, da je v celotni zgodbi jasno le to, da v njej vlada popolna zmešnjava.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo