Sreda, 19 februar 2020
Iskanje

Licej Prešeren odnesel prvo nagrado

Na tekmovanju za višješolce Palio degli Asinelli so se dijaki izkazali z najboljšo predstavo

Trst |
15. maj. 2019 | 9:23
Dark Theme

Na 30. gledališkem tekmovanju Palio degli Asinelli je dramska skupina tržaškega znanstvenega liceja Franceta Prešerna odnesla nagrado za najboljšo predstavo.

Dijaki Emil Favento (3. razred jezikovnega liceja), Zeno Meola (4. razred jezikovnega liceja) in Sandor Pelessoni (1. razred znanstvenega liceja za uporabne znanosti) so uprizorili predstavo Art, ki jo je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja sestavila francoska dramaturginja, igralka in režiserka Yasmine Reza.

Nezamenljiv element predstave so bili glasbeni vložki, za katere je poskrbel Borut Štoka iz 4. razreda klasičnega liceja. Umetniški čut pri oblikovanju odrskih luči pa je izkazal Gabriel Milič iz 4. razreda znanstvenega liceja.

Nagrajevanje je potekalo v petek, 10. maja, potem ko so dijaki in dijakinje tržaških višjih srednjih šol v aprilu predstavili svoja dela v Kulturnem domu v Trstu.

Tokrat je trojica mladih igralcev prepričala strokovno žirijo, ki so jo sestavljali Alejandro Bonn, Giuliano Caputi, Andrea Fornasiero in Giuliano Zannier.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo