Torek, 19 november 2019
Iskanje

Licej Prešeren odnesel prvo nagrado

Na tekmovanju za višješolce Palio degli Asinelli so se dijaki izkazali z najboljšo predstavo

Trst |
15. maj. 2019 | 9:23
Dark Theme

Na 30. gledališkem tekmovanju Palio degli Asinelli je dramska skupina tržaškega znanstvenega liceja Franceta Prešerna odnesla nagrado za najboljšo predstavo.

Dijaki Emil Favento (3. razred jezikovnega liceja), Zeno Meola (4. razred jezikovnega liceja) in Sandor Pelessoni (1. razred znanstvenega liceja za uporabne znanosti) so uprizorili predstavo Art, ki jo je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja sestavila francoska dramaturginja, igralka in režiserka Yasmine Reza.

Nezamenljiv element predstave so bili glasbeni vložki, za katere je poskrbel Borut Štoka iz 4. razreda klasičnega liceja. Umetniški čut pri oblikovanju odrskih luči pa je izkazal Gabriel Milič iz 4. razreda znanstvenega liceja.

Nagrajevanje je potekalo v petek, 10. maja, potem ko so dijaki in dijakinje tržaških višjih srednjih šol v aprilu predstavili svoja dela v Kulturnem domu v Trstu.

Tokrat je trojica mladih igralcev prepričala strokovno žirijo, ki so jo sestavljali Alejandro Bonn, Giuliano Caputi, Andrea Fornasiero in Giuliano Zannier.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo