Četrtek, 22 julij 2021
Iskanje

Med vetrnicami naj vsakdo zasanja

Vrača se praznik vetra Boramata

Trst |
15. jun. 2021 | 16:14
Dark Theme

Konec tedna bodo pisane vetrnice znova razživele tržaški Veliki trg – vrača se namreč, že šestič, praznik vetra Boramata, ki bo letos nekoliko bolj digitalno naravnan. Da bi končno po nič kaj prijetnem obdobju le zapihal spodbudnejši veter, je želja organizatorjev – agencije Prandicom in združenja Muzej burje, ki v sodelovanju z Občino Trst in s podporo Dežele FJK vabijo male in velike, naj se med petkom in nedeljo sprehodijo med vetrnicami, prepustijo sunkom burje in, zakaj ne, otroškemu sanjarjenju. Vetrnice bodo ob v nedeljo ob 11. uri šle na dražbo, izkupiček pa bo namenjen združenju ABC, ki pomaga otrokom (in njihovim družinam), ki morajo na kirurško operacijo v pediatrično bolnišnico Burlo.

Z današnje predstavitve (FOTODAMJ@N)
Z današnje predstavitve (FOTODAMJ@N)

V obdobju omejevanja stikov smo vsi postali bolj digitalni. Letošnja novost praznika so štirje podcasti oz. avdio digitalne vsebine, vsaka po 10 minut, ki turistu oz. obiskovalcu Trsta (a tudi Tržačanu) predstavi mesto in njegove značilnosti, je na srečanju z novinarji v miramarskih konjušnicah včeraj povedal Federico Prandi. Lahko bi rekli, da ponujajo ogled mesta s čisto posebnim vodičem – z našo burjo. S platforme Spotify bo mogoče naložiti vse štiri vsebine, ki pripovedujejo o tem našem vetru, ki je tako edinstven in značilen.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali vas skrbi delta različica novega koronavirusa?

2. jul. 2021 | 17:24
Da, zelo
Kar precej
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo