Sreda, 14 april 2021
Iskanje

Medtem ko nekateri potujejo, turistične agencije životarijo

Oddih v tropskih krajih ostaja prepovedan

Trst |
26. feb. 2021 | 7:33
Dark Theme

In če v koronačasu večina ljudi lahko le sanja o smučanju ali poležavanju na rajskih otokih, polnih peščenih plaž, so se nekateri kljub prepovedi potovanj iz turističnih razlogov podali v tropske kraje, utrinke svojega dopustovanja pa redno delijo s sledilci na družbenih omrežjih. Mnogi se zato sprašujejo, kako je v času strogih omejitev gibanja sploh mogoče oddih iskati na tako oddaljenih destinacijah.

Podali smo se v tržaške turistične agencije in jih vprašali, če je pri njih mogoče rezervirati polete na Maldive, Zanzibar ali pa v Dubaj. Turistične delavke so nam odgovorile, da te storitve ne ponujajo, ker so nenujna potovanja (npr. počitniška) prepovedana. Kar pomeni, da si ljudje, ki se v teh tednih nahajajo na rajskih otokih, lete rezervirajo sami, na letala pa se vkrcajo v drugih evropskih mestih, ki so vzpostavila povezave s tropskimi kraji. Italija direktnih letov namreč še ni uvedla.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo