Nedelja, 07 marec 2021
Iskanje

Mladi o zeleni ekonomiji in trajnostnem razvoju

Srednjeevropska pobuda razpisala natečaj

Trst |
23. jan. 2021 | 19:22
Dark Theme

Ekologija, družba in trajnostna ekonomija. To so tri makro tematike, s katerimi se bodo ukvarjali dijaki nižjih in višjih srednjih šol, ki bodo sodelovali na razpisu Srednjeevropske pobude za najboljši projekt vezan na zeleno ekonomijo in trajnostni razvoj z naslovom Active young citizens for sustainable development in Central European initiative and Adriatic Ionian Initiative.

Organizacija je v preteklosti že sodelovala z Organizacijo združenih narodov ter se udeležilo nekaterih zasedanj. Ravno OZN pa je zastavil agendo s sedemnajstimi cilji v smeri trajnostnega razvoja, ki jih želi doseči v naslednjih desetih letih do leta 2030. Mednje sodijo na primer odprava revščine in lakote v svetu, boj proti neenakostim, čista in dostopna energija in drugi. »Vsi vemo, da je prihodnost v rokah mladih ljudi. Zaradi tega se nam je zdelo izredno pomembno, da razpišemo natečaj, na katerem bodo mladi predlagali ideje in iskali rešitve za učinkovito načrtovanje lastne prihodnosti s poudarkom na trajnostnem razvoju,« je bil na današnji tiskovni konferenci uvodoma jasen Roberto Antonione, generalni sekretar Srednjeevropske pobude.

Učenci in dijaki iz vseh držav, ki so včlanjene v Srednjeevropsko pobudo ter v Jadransko-jonsko pobudo (AII) bodo imeli v sklopu pobude, ki se bo uradno pričela prvega februarja, dva meseca časa, da si zamislijo ter predstavijo projekt trajnostnega razvoja, najboljši trije projekti bodo deležni denarne nagrade v višini 20.000 evrov.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo