Sobota, 23 oktober 2021
Iskanje

Muzej Schmidl prijazen do alzheimerjevih bolnikov

Tablo z nazivom so izobesili ob svetovnem dnevu alzheimerjeve bolezni, ki ga obeležujemo 21. septembra

Trst |
21. sep. 2021 | 18:52
Dark Theme

Gledališki muzej Carlo Schmidl v palači Gopčević se lahko pohvali s priznanjem, da je prijazen do ljudi z alzheimerjevo boleznijo. Ta naziv si je muzej prislužil po zaslugi projekta Memorabili Armonie, ki ga je izvedel v sodelovanju z Rotary clubom Trieste Nord. V muzejskih sobah so organizirali pet srečanj, na katerih so ljudje z demenco spoznavali instrumente in drugo muzejsko zbirko. To jim je na poseben način predstavljal odgovorni za Mestne zgodovinske in umetniške muzeje Stefano Bianchi, pri vodenih ogledih pa so mu pomagali glasbeni terapevti združenja Aulos.

Pobudniki projekta in predstavniki Občine Trst so novico sporočili ob današnjem svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, ki so ga v palači Gopčević počastili še z drugimi prireditvami. Jutranji del se je začel z odkritjem table z napisom Museo Dementia Friendly. Kot je dejala direktorica Mestnih muzejev Laura Carlini Fanfogna, je ponosna, da je njihov muzejev prvi v regiji, ki se je okitil s tem nazivom.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo