Torek, 09 marec 2021
Iskanje

Najšibkejšim v podporo

Občina Trst - 17 mladih prostovoljcev zaključilo enoletno opravljanje civilne službe na socialnem področju

Trst |
15. jan. 2021 | 10:28
Dark Theme

»Ko smo bili še čisto majhni, so nas starši naučili čudežne in preproste besede – hvala. Danes naj gre moj “hvala” sedemnajsterici deklet in fantov, prostovoljcem civilne službe, ki zaključujejo eno leto službovanja na Občini Trst.« Občinski odbornik za socialo Carlo Grilli je na Velikem trgu zbral 17 mladih in se jim z diplomo in manjšim spominkom (dar zadruge I girasoli) zahvalil za dragoceno pomoč, ki so jo v tem času ponudili šibkejšim členom naše družbe – se pravi starejšim osebam in osebam s posebnimi potrebami, za katere skrbijo občinske socialne službe.

»Na začetku ni bilo jasno, kako bo projekte sploh mogoče izvesti, pa se je vse lepo izteklo,« je povedala Agnese, ki je priznala, da so bili ob pojavu pandemije skorajda potrti, ker je povsem izjalovila njihovo življenjsko izkušnjo. »Pa ni bilo tako – enoletna civilna služba je bila ravno zaradi tega drugačna, bolj občutena. »Virus je močno zaznamoval starejše osebe - naši sogovorniki so nam ponavljali, da jim krade dragoceni čas, ki jim preostaja. Zato smo jim skušali umakniti negativne misli in jim dneve obogatiti z drugim: s pripovedovanjem zgodb in z izkazovanjem bližine. Tako oni kot mi smo bili veseli.«

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo