Ponedeljek, 18 marec 2019
Iskanje

Nekdanji predsednik Luke Koper prihaja v tržaško pristanišče

Novica še ni uradna, a je potrjena: Drago Matić prihaja v Trst

Trst |
9. jan. 2019 | 16:33
Dark Theme

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić bo v prihodnje delal v tržaškem pristanišču, torej pri konkurenci. Novica, o kateri danes piše Delo, sicer še ni uradna, a so jo zanesljivi viri potrdili tudi Primorskemu dnevniku. Potem ko so decembra 2017 v slovenskem državnem pristanišču razrešili njegovo upravo (na čelu Luke je zdaj že leto dni Dimitrij Zadel), je Matić po poročanju Dela delal v koprski agenciji Neptun International Shipping tajvanskega ladjarja Yangminga, zdaj pa je to službo zapustil.

V prihodnje bo vodil nov terminal za splošne tovore na območju nastajajoče logistične ploščadi. Slednjo pri lesnem pristanišču in škedenjski čistilni napravi pospešeno gradi družba Docks San Servolo, pri kateri sodelujejo družba Parisi, gradbeni podjetji Icop in Cosmo Ambiente ter Interporto Bologna (govor pa je tudi o morebitnem prihodnjem vstopu kitajskih partnerjev). Matiću vsi priznavajo sposobnost in bogate izkušnje na tem področju, ki bodo po novem očitno služile tržaškemu in ne več koprskemu pristanišču.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Dijaki na slovenskih šolah v Italiji bodo pisali tudi pisno nalogo iz italijanščine:

7. mar. 2019 | 8:00
Ni prav
Prav je, saj smo na dvojezičnem območju
Prav bi bilo, ko bi se tudi na italijanskih šolah učili slovensko
Morda ni prav, je pa priložnost, da pridobijo potrdilo o poznavanju dveh jezikov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo