Petek, 14 junij 2019
Iskanje

Nekdanji predsednik Luke Koper prihaja v tržaško pristanišče

Novica še ni uradna, a je potrjena: Drago Matić prihaja v Trst

Trst |
9. jan. 2019 | 16:33
Dark Theme

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić bo v prihodnje delal v tržaškem pristanišču, torej pri konkurenci. Novica, o kateri danes piše Delo, sicer še ni uradna, a so jo zanesljivi viri potrdili tudi Primorskemu dnevniku. Potem ko so decembra 2017 v slovenskem državnem pristanišču razrešili njegovo upravo (na čelu Luke je zdaj že leto dni Dimitrij Zadel), je Matić po poročanju Dela delal v koprski agenciji Neptun International Shipping tajvanskega ladjarja Yangminga, zdaj pa je to službo zapustil.

V prihodnje bo vodil nov terminal za splošne tovore na območju nastajajoče logistične ploščadi. Slednjo pri lesnem pristanišču in škedenjski čistilni napravi pospešeno gradi družba Docks San Servolo, pri kateri sodelujejo družba Parisi, gradbeni podjetji Icop in Cosmo Ambiente ter Interporto Bologna (govor pa je tudi o morebitnem prihodnjem vstopu kitajskih partnerjev). Matiću vsi priznavajo sposobnost in bogate izkušnje na tem področju, ki bodo po novem očitno služile tržaškemu in ne več koprskemu pristanišču.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo