Sreda, 18 september 2019
Iskanje

Neskončna zgodba proseškega kartomata

Po skoraj osmih letih prizadevanj so v Mandriji namestili avtomat za prodajo avtobusnih vozovnic

Prosek |
7. avg. 2019 | 15:00
Dark Theme

Sedem let in enajst mesecev, toliko časa je bilo potrebno za postavitev avtomata za prodajo avtobusnih vozovnic na Proseku. Septembra 2011 je zahodnokraški rajonski svet prvič zaprosil za namestitev tovrstnega avtomata, tako imenovanega kartomata, prošnji je bilo končno zadoščeno pred nekaj dnevi: od konca preteklega tedna si lahko potniki nabavijo vozovnice prevoznega podjetja Trieste trasporti na parkirišču v Mandriji sredi vasi.

Postopek za pridobitev avtomata je ena sama žalostna oda polžji birokratski hitrosti, zaznamovani s celo vrsto neuslišanih dopisov, ki so s sedeža zahodnokraškega rajonskega sveta romali v razne občinske urade in v urade sedaj že pokojne pokrajinske uprave (takrat so bili javni prevozi še v domeni Pokrajine Trst ...), na sedež Agencije za ozemeljsko mobilnost (ki se je medtem znašla v stečajnem postopku ...) ter na sedež prevoznega podjetja Trieste trasporti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo