Sobota, 11 julij 2020
Iskanje

Nov okolju prijazen hotel na Proseški postaji

Vest je na včerajšnjem zasedanju zgoniškega občinskega sveta naznanila županja Monica Hrovatin

Zgonik |
19. jul. 2019 | 18:02
Dark Theme

Proseška postaja bo dobila nov trajnostno naravnan in okolju prijazen hotel s štirimi zvezdicami. Vest je na včerajšnjem (četrtkovem) zasedanju zgoniškega občinskega sveta slovesno naznanila županja Monica Hrovatin. Družba Innovation Hotel & Turismo srl je predstavila predhodni načrt nastanitvenega objekta, ki bo nosil ime Sport hotel Trieste in bo stal nedaleč stran od podjetja Telit.

Na istem mestu je sicer nekoč že cvetel hotel, zgradba pa je že dalj časa opuščena. »Gre za dokaz, da je Proseška postaja čedalje bolj zanimiva. V zadnjih letih se je tja namestilo veliko podjetij. Poleg gospodarskega pomena pa je to priložnost tudi za zagon turizma. Ne smemo pozabiti, da se v bližnjo Briško jamo letno odpravlja mnogo obiskovalcev,« je razložila županja. Pristavila je, da bo to dobra vizitka za Občino Zgonik, ki trenutno nima nobenega delujočega hotela.

Arhitekt Giulio Paladini - ki je s Taziom di Pretorom lastnik studia Metroarea - si je zamislil energetsko varčen in ekološki projekt, ki bi sozvočno dihal z bližnjo vasjo Zgonik. Z njegovim delovanjem želijo na primer promovirati vino, olje in druge proizvode krajevnih proizvajalcev. Sam objekt bo v celoti zgrajen iz lesa, medtem ko bodo pritličje tlakovali s kraškim kamnom. Na voljo bo skupno 46 sob, ponudbo pa bodo dopolnjevali še bar, večja dvorana za zajtrk, konferenčna dvorana ter notranje dvorišče.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo