Sreda, 24 april 2024
Iskanje

O vrstah na Opčinah pred pošto in Salusom

Roberto Mandler, vodja svetniške skupine Liste Russo v vzhodnokraškem rajonskem svetu, je za vsako izmed dveh ključnih vaških točk predložil svetniško pobudo

28. dec. 2021 | 18:31
Dark Theme

»Dolge vrste, kakšna mora,« marsikdo vzdihuje na Opčinah. Zajetne kače ljudi je opaziti bodisi pred poštnim uradom na Proseški ulici kot pred centrom Salus na Dunajski cesti. V najhladnejših mesecih v letu postane čakanje med sunki burje in mrazom še posebno neprijetno. Roberto Mandler, vodja svetniške skupine Liste Russo v vzhodnokraškem rajonskem svetu, je za vsako izmed dveh ključnih vaških točk predložil po eno svetniško pobudo, ki so jih pred tednom dni na zasedanju soglasno odobrili vsi prisotni svetniki.

Kaj se dogaja? Večina prebivalcev se pritožuje – tako Mandler v besedilu, ki sta ga podpisala tudi Matia Premolin (SSk) in Jadran Vecchiet (DS) – ker je poštni urad odprt le dopoldne. Vsakič pa je treba poleg tega tudi dolgo čakati, svoje naredijo protikoronski predpisi, pogosto pa je marsikatero okence zaprto, kar povzroča še dodatno zamujanje, je še navedel levosredinski svetnik. Ta ne izključuje, da so nekateri člani osebja zmanjkali, ker nimajo covidnega potrdila, pa tudi zaradi primerov okužb s covidom-19. Na pločniku pred poštnim uradom je tako opaziti kar nekaj posameznikov v vrsti, gre pa zlasti za starejše ljudi. Mandler je zato pozval tržaški občinski odbor, naj si pri podjetju Poste Italiane izbori daljši delovni čas.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava