Torek, 12 november 2019
Iskanje

Obalna cesta s kolesarji in počasnejšim prometom

V tržaški občinski komisiji so resno razpravljali o prihodnosti ceste, ki povezuje Trst s Sesljanom

Trst |
3. sep. 2019 | 18:18
Dark Theme

Obalna cesta s svojimi problemi in potenciali je bila tema včerajšnje tržaške občinske komisije za promet in lokalno policijo, na kateri so v fokus postavili resolucijo, katere prva podpisnica je občinska svetnica Demokratske stranke Valentina Repini. V njej Repinijeva skupaj s strankarskimi kolegi in Sabrino Morena iz stranke Open FVG na upravitelje naslavlja vprašanje, kako in kdaj nameravajo definitivno rešiti problem Obalne ceste, ki je prišel na plan lani, ko so pristojni organi na tem odseku uvedli prepoved parkiranja. Spomnimo, da je ta prepoved najbolj prizadela stanovalce in vinogradnike, ki imajo nad in pod Obalno cesto vinograde.

Resolucija se je sicer rodila kot aktualno vprašanje za zadnjo predpočitniško sejo tržaškega občinskega sveta, na kateri pa je predsednik občinskega sveta Francesco Di Paola Panteca z dnevnega reda brisal aktualna vprašanja. Zaradi aktualnosti teme so mestni svetniki DS vprašanje spremenili v nujno resolucijo, a njena nujnost je bila takrat zavrnjena. Tako je resolucija včeraj pristala v občinski komisiji, ki pa je potekala v zelo konstruktivnem duhu.

Podžupan Paolo Polidori je namreč zelo natančno prisluhnil podpisnikom resolucije o Obalni cesti in jim zagotovil, da je Občina Trst v tej zadevi zelo proaktivna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo