Sobota, 07 december 2019
Iskanje

Oboroženi zasebni varnostniki za Trst in okolico

Imeli bodo izključno opazovalno funkcijo

Trst |
31. jul. 2019 | 16:38
Dark Theme

Varnejšo okolico bodo od ponedeljka, 5. avgusta, v tržaški občini zagotavljali tudi oboroženi zasebni varnostniki, ki bodo po potrebi priskočili na pomoč mestnim redarjem. Varnostniki bodo lokalno policijo obveščali o morebitnih sumljivih oziroma nevarnih prizorih, imeli bodo torej izključno opazovalno funkcijo. Kot je na današnji (sredini) uradni predstavitvi v mestni hiši povedal podžupan Paolo Polidori bo njihova vloga namreč osredotočena na nadzor javne lastnine in javnih prostorov.

»Zagotavljali bodo javni red z opazovanjem tistih, ki se nedostojno obnašajo ali kalijo mir. Pomislite na primer na velike skupine ljudi, ki se naberejo pred nočnimi lokali v Ulici Torino po zaprtju ali na večje skupine mladih moških na Trgu Libertà. Varnostniki sami ne bodo smeli neposredno ukrepati. Cilj je namreč nuditi dodatno oporo že obstoječim usposobljenim enotam lokalne policije. Če bi razpolagali z dovoljšnjim številom osebja, ta poteza ne bi bila potrebna. Ob začetku naslednjega leta si tako obetamo, da bomo objavil nov razpis za zaposlitev dodatnih mestnih redarjev,« je razložil tržaški podžupan.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo