Torek, 13 april 2021
Iskanje

Odločen ne šoli na daljavo

Na protestnem shodu na Velikem trgu se je zbralo okoli 200 ljudi

Trst |
6. mar. 2021 | 16:53
Dark Theme

Okoli 200 staršev je danes na Velikem trgu šoli na daljavo reklo ne. Starši otrok, ki obiskujejo srednje in višje šole, so na protestu opozorili, da učenje na daljavo ni primerna rešitev za trenutno situacijo. Svoje nestrinjanje z zadnjo okrožnico deželnega predsednika Massimiliana Fedrige, ki od jutri za dva tedna zapira srednje in višje šole, so izrazili tudi nekateri politiki, med katerimi gre izpostaviti podpredsednika deželnega sveta Francesca Russa in senatorko Tatjano Rojc. Oba politika sta prepričana, da je moč najti bolj učinkovite rešitve, kot je šolanje na daljavo.

Protestni shod se je začel ob 11. uri na Velikem trgu. Protestniki so bili opremljeni s transparenti, na katerih so bili slogani »Šola je v šoli, ne zapirajmo je!«, »Z zaprtimi šolami bomo ostali brez prihodnosti«, »Imamo pravico do izobraževanja.« Marsikateri starš, je na krivice, ki se dogajajo šolarjem, opozarjal tudi z lončki in kuhalnicami. Skupinica mamic otrok, ki obiskujejo svetoivansko srednjo šolo, je v en glas dejala, da šola na daljavo ne more biti dober vir učenja, ker otroci od doma predavanjem ne morejo slediti pozorno.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo