Ponedeljek, 12 april 2021
Iskanje

Okužba in ... čakanje na srednji šoli Gruden

Zaradi dolgega čakanja na rezultate brisa je šola odredila pouk na daljavo

10. dec. 2020 | 18:11
Dark Theme

Pouk v živo je bil konec prejšnjega tedna prekinjen na srednji šoli Iga Grudna v Nabrežini. Odkrili so namreč eno okužbo in kajpak je stekel postopek testiranja za vse – dijake in profesorje, ki so bili v stiku s to osebo. Slednji pa je bil v primerjavi z običajnim nekoliko različen, je priznala ravnateljica Večstopenjske šole Nabrežina Carolina Visentin. Zdravstveno podjetje navadno napoti vse, ki so bili v stiku z okuženo osebo, na hitri bris na oddelek za preventivo, tokrat pa so vse poslali na testiranje v zasebno zdravstveno kliniko Salus, kjer pa bris ni hiter. Tam opravljajo molekularne teste, ki za rezultat zahtevajo najmanj 24 ur. »Razlogov za to izbiro ne poznam, lahko samo sklepam, da je zato, ker so polni dela,« je ugotavljala ravnateljica.

Ko bi se držali običajnega postopka, pouka v živo seveda ne bi prekinili (pouk poteka že dva dni na daljavo), je dejala, saj bi imeli takojšen pregled nad rezultati. »Tokrat je testiranje zahtevalo nekaj več dni in torej čakanja, vendar upam, da bomo še danes vse rešili.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo