Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Papirnica Burgo živi, doklej pa?

Danes v Primorskem dnevniku reportaža iz papirnice v Štivanu, dan po napovedi odpovednih pisem za sto uslužbencev

21. nov. 2018 | 7:19
Dark Theme

Moški in tovornjaki, to sliko je bilo mogoče včeraj malo pred 14. uro posneti pred vhodom v papirnico Burgo v Štivanu. Moški so prihajali z bližnjega parkirišča, pred mrazom stisnjeni v oblekah. Z nahrbtniki in torbami v rokah so s hitrim korakom smuknili skozi kovinska vrata v vratarnico, žigosali kartonček in stekli svoji osemurni delovni izmeni naproti. Tovornjaki so prihajali in odhajali iz tovarne. Vsaki se je moral pred velikimi vhodnimi vrati ustaviti, šofer je izstopil, ponesel spremno dokumentacijo o tovoru do vratarja, da jo je preveril, se vrnil na tovornjak in odpeljal, ali v smer tovarne, ali pa iz nje proti bližnji cesti Devin-Tržič.

Štivanska papirnica je včeraj polno dihala. Kot dneve in tedne prej, po utečenem delovnem ritmu. Napoved lastnika, da bo konec meseca odposlal sto odpovednih pisem, ga ni niti za trenutek upočasnila. Pretekli teden so se delavci zbrali na sindikalni skupščini, slišali od sindikalnih predstavnikov, da se jim ne piše nič dobrega, pripravljeni so bili na drastični ukrep.

»Že tri leta čakamo, kaj bo z nami. Vzdušje v tovarni je napeto, ne vemo še za imena tistih ...«, in Massimo, ki je privozil v Štivan iz Trsta, je že prestopil prag industrijskega objekta.

Reportažo iz papirnice Burgo v Štivanu dan po napovedi odpovednih pisem za sto uslužbencev lahko preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo