Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Patuanelli potrdil, da bo volil Russa

Če bi glasoval v Rimu, bi volil za kandidata Demokratske stranke Roberta Gualtierija

12. okt. 2021 | 10:50
Dark Theme

Kmetijski minister, Tržačan Stefano Patuanelli je v današnjem intervjuju za dnevnik La Repubblica potrdil, da bo na nedeljskem drugem krogu tržaških županskih volitev glasoval za Francesca Russa. Če bi glasoval v Rimu, bi volil za kandidata Demokratske stranke Roberta Gualtierija, je dejal tržaški politik iz Gibanja 5 zvezd, ki ceni nekdanjega gospodarskega ministra iz vrst DS. Rimski kandidat desne sredine Enrico Michetti se mu zdi neprimeren, ker mežika skrajni desnici in ne ravno blesti po navezanosti na strpnost in demokracijo. Patuanelli bi imel dvome le v Turinu, kjer je županski kandidat leve sredine Stefano Lorusso politično zelo daleč G5Z.

Minister je prepričan, da Giorgia Meloni in Matteo Salvini nista fašista, s težavo pa se ograjujeta od skrajno desno usmerjenega volilnega telesa, ki je zanju očitno pomemben. Podobne težave imata Meloni in Salvini po njegovem v odnosu s proticepilskem gibanjem.

Patuanelli načelno podpira zavezništvo svojega gibanja z DS, pred kakršnim koli političnim ter volilnim dogovorom pa mora G5Z oblikovati svoj politično-programski projekt pod vodstvom Giuseppeja Conteja, ki ga minister zelo podpira.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo