Četrtek, 06 avgust 2020
Iskanje

Peticija za obnovo operativnega centra 118

Pobuda je prišla s strani sindikata FIALS, deželna vlada zavrnila možnost vrnitve na star režim

Trst |
23. okt. 2019 | 18:21
Dark Theme

Enotni regijski center za sprejemanje klicev nujne medicinske pomoči Sores v Palmanovi, ki je pred poltretjim letom nadomestil telefonsko centralo 118 v Trstu, je v razsulu. Njegovi zaposleni zaradi prevelikega pritiska prosijo za premestitev na drugo delovno mesto, direktor regijskega centra se je predčasno upokojil, tehnološke okvare so na dnevnem redu. Če pristojni ne bodo čim prej ukrepali, tvegamo, da resno ogrozimo nujno medicinsko pomoč. To je na včerajšnjem javnem srečanju v kavarni San Marco dejal pokrajinski sekretar sindikata FIALS Fabio Pototschnig, ki je napovedal tudi začetek zbiranja podpisov za ponovno oživitev operativnega centra 118 v Trstu.

Približno istočasno je o tej zadevi v deželnem svetu govoril deželni odbornik za zdravje Riccardo Riccardi, ki je deželnim svetnikom dejal, da delajo na tem, da bi odstranili šibke točke sistema sprejemanja klicev za nujno pomoč, ki ga je ta deželna vlada podedovala od prejšnje. Ob tem pa je Riccardi še ocenil, da se obstoječi problemi ne morejo rešiti z vrnitvijo na prejšnji režim pokrajinskih central. Sindikat FIALS in deželna uprava imata torej popolnoma drugačno vizijo sprejemanja klicev nujne medicinske pomoči.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo