Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

Poezija povezuje ljudi in kulture

Pesniški sprehod na pobudo Skupine 85 priredili že devetič

16. avg. 2019 | 11:44
Dark Theme

Oči kipov treh večnih pesnikov Srečka Kosovela, Umberta Sabe in Iga Grudna, ki jih je na Pesniški poti med Poklonom in Colom upodobil umetnik Klavdij Palčič, so v sredo pozorno spremljale pisano množico, ki se je zbrala na priljubljenem pesniškem sprehodu. Dogodek, ki ga je Skupina-Gruppo 85 v sodelovanju z Občino Repentabor priredila že devetič, udeležence vedno prevzame s prijetnim, a vsakič drugačnim objemom. Njegovo uresničitev sta na predvčer velikega šmarna omogočila še kulturno društvo Kraški dom in Društvo slovenskih pisateljev. Navzoče je po glasbenem uvodu kitarista Glasbene matice Manuela Bona v imenu županje Tanje Kosmina najprej pozdravila repentabrska občinska odbornica za kulturo Silvana Petaros.

Čas na kilometer dolgi poti, ki so jo pod Tabrom odprli leta 2011, mine, kot bi trenil. Za prisrčno vzdušje vseskozi skrbijo »sprevodniki« Roberto Dedenaro, Marko Kravos in Vilma Purič, besed nikoli ne zmanjka. Ob slovenščini in italijanščini sta se tokrat prepletali še rezijanščina in arabščina. Tako čarobno večkulturno povezavo poezija še kako premore.

Več v četrtkovem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo