Četrtek, 26 november 2020
Iskanje

Pojavljajo se novi vodomati: danes v Rojanu, kmalu še ...

Danes so ga namestili v rojanski Ul. Moreri, v naslednjem tednu bodo postavili še dva, v Ul. Valmaura in Locchi

Trst |
29. okt. 2020 | 16:13
Dark Theme

Danes so v Ulici Moreri v Rojanu postavili nov avtomat za pitno vodo. V neposredni bližini poštnega urada je že več dni stala zagrajena podlaga s priključkom na vodovodno omrežje.

»Po uspešni poskusni dobi v Ulici Grego v Naselju sv. Sergija, v Ulici Koch na Rocolu in pri Sv. Ivanu, se kljub koronavirusnim težavam nadaljuje postavljanje t. i. vodnih hišic oz. vodomatov,« je sporočila občinska odbornica Elisa Lodi, pristojna za infrastrukturna dela.

Postavitev avtomatov je tržaška občina tudi tokrat zaupala podjetju ProAcqua Group iz Rovereta, ki bo naslednji teden na delu tudi v ulicah Valmaura in Locchi. Vodo bodo lahko občani kupili po zelo ugodni ceni šestih centov na liter. Ko bo postavljen avtomat v Ulici Valmaura, bo voda brezplačno na voljo za poskusno obdobje enega tedna. Nato bo lahko vsak posameznik v trgovinah v bližini avtomata kupil kartico, s katero bo lahko pitno vodo nabavil na vseh avtomatih ProAcqua. V Italiji jih je več kot dvesto, najde pa se jih lahko s pomočjo aplikacije ProAcqua za pametni telefon ali tablico.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za zajezitev pandemije covida-19 podpiram:

13. nov. 2020 | 17:03
Popolno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Delno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Nemoteno nadaljevanje gospodarskih dejavnosti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo