Nedelja, 07 marec 2021
Iskanje

Policija preiskala sedež nevladne organizacije Linea d’ombra

Zasegli so telefone, računovodske knjige in računalnik, preiskali tudi konzorcij ICS

Trst |
23. feb. 2021 | 15:09
Dark Theme

Davi je policija preiskala sedež nevladne organizacije Linea d’ombra, ki nudi pomoč beguncem, to je stanovanje Gian Andree Franchija in Lorene Fornasir. V sklopu preiskave zaradi suma pomoči pri nezakonitem priseljevanju oz. tihotapljenju z ljudmi v pridobitniške namene so policisti zasegli osebne telefone, računalnik, društvene računovodske knjige in druge predmete. Tržaška kvestura je potrdila, da poteka od jutra na raznih lokacijah obsežna dejavnost v okviru preiskave zoper kriminalno združbo, dejavnost vodi oddelek politične policije Digos.

Nevladna organizacija Linea d’ombra nudi pomoč beguncem (LINEA D’OMBRA)
Nevladna organizacija Linea d’ombra nudi pomoč beguncem (LINEA D’OMBRA)

Združenje – s postojanko na Trgu Liberà in z drugimi akcijami – nudi pomoč migrantom, ki po balkanski poti pridejo v Trst. »Ni sprejemljivo, da policija označuje solidarnost kot kaznivo dejanje,« so na svoji spletni strani objavili predstavniki organizacije, »želimo dostojanstvo, enakost in svobodo, tako kot je zapisano v italijanski ustavi ter ne sprejemamo boja proti solidarnosti.«

Hišno preiskavo so doživeli tudi pri solidarnostnem konzorciju ICS. Predsednik Gianfranco Schiavone je mnenja, da preiskavi nista povezani, a priznava, da je to obdobje težko za vse, ki nudijo pomoč beguncem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo