Sreda, 27 januar 2021
Iskanje

Postavili prve postaje za izposojo mestnih koles

Postajališča so zaenkrat na Trgih Hortis in Oberdan ter v Ul. Cumano

Trst |
13. nov. 2019 | 11:45
Dark Theme

Trst je končno dočakal sistem izposoje koles. Na različnih koncih mesta so v preteklih dneh začeli postavljati postajališča za izposojo mestnih koles, ki se bodo v Trstu imenovala Bits. Skupno je predvidenih 10 postaj s skoraj 150 kolesi; v teh dneh so prve postaje postavili v Ul. Cumano ter na Trgih Oberdan in Hortis. Postojanke bodo zaživele še pri Postaji Rogers, Pomorski postaji, Rimskem amfiteatru, gledališču Rossetti, na Trgu Libertà, prihodnje leto pa še dve postaji v Barkovljah.

Občinska odbornica za urbanistiko Luisa Polli je zelo zadovoljna, da so končno zagnali sistem Bits. »Gre za dolgo zgodbo, ki je pristala na deželnem upravne sodišču,« je spomnila odbornica, ki podrobnosti sistema izposoje koles še ni želela razodeti, saj morajo občinski uradi poskrbeti še zadnje birokratske zadeve. Znano je, da je Občina Trst je v javno-zasebnem projektu sklenila partnerstvo s turinsko družbo Bicincittà, ki ima koncesijo za izposojo mestnih koles v približno stotih italijanskih občinah. Tržaška naložba je bila vredna 390 tisoč evrov; 280 tisoč evrov je prišlo s strani projekta Pisus A1, za razliko pa je poskrbela Občina Trst.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera bi bila najboljša rešitev za izhod iz vladne krize v Italiji:

26. jan. 2021 | 16:40
Tretja vlada pod vodstvom Giuseppeja Conteja
Oblikovanje nove vlade brez dosedanjega premierja
Oblikovanje institucionalne vlade s široko koalicijo
Predčasne volitve
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo