Sobota, 11 julij 2020
Iskanje

Predsednik zavoda INPS Pasquale Tridico na obisku v Trstu

Po njegovem mnenju so socialni ukrepi, med katerimi sta državljanski dohodek in pokojninska reforma po sistemu Kvota 100, dobra izbira

Trst |
13. jun. 2019 | 17:40
Dark Theme

»Italija je posebno območje. Pet regij, še posebej 16 pokrajin, je izredno dovzetnih za goljufije pri uveljavljanju pravice do invalidskega zavarovanja. Zato poenostavitev postopka sprejemanja prošenj s pomočjo elektronskih storitev ne pride v poštev, saj bi to pomenilo zmanjšanje nadzora na terenu. Vsekakor pa so potrebni novi postopki, tudi bolj strukturiran boj proti tistim, ki izkoriščajo cele skupine delavcev.« To je uslužbencem tržaškega sedeža zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje INPS povedal njegov predsednik Pasquale Tridico, sicer tesen sodelavec podpredsednika vlade Luigija Di Maia in idejni oče državljanskega dohodka, ene od predvolilnih obljub Gibanja 5 zvezd. Tridico, ki je predsedniško mesto zavoda INPS zasedel letos marca, je ob koncu predavanja zaposlenim tudi svetoval, naj pri svojem delu vestno upoštevajo karto vrednot, ki jo v italijanščini pooseblja kratica DURC (dialogo, unità, riconoscimento talenti, cura).

Na predavanju je predsednik med drugim namignil, da bi morali ustanoviti tudi javno dodatno socialno in pokojninsko zavarovanje z namenom, da bi si uslužbenci ob dopolnitvi določene starosti ali v drugih primerih zagotovili pravico do dodatne pokojnine ali druge pravice.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo