Petek, 22 november 2019
Iskanje

Premešali karte v tržaškem občinskem svetu

Po uspehu Lige na evropskih volitvah je prišlo do sprememb v tržaškem občinskem odboru

Trst |
31. maj. 2019 | 20:17
Dark Theme

Do pričakovanega »premešanja« tržaške občinske uprave je navsezadnje le prišlo. Ne v dobesednem pomenu, torej v smislu, da bi »letele« glave odbornikov, temveč v smislu mešanja političnih kart. Liga je po včerajšnjem popoldanskem sestanku vodij večinskih desnosredinskih strank močnejša za dva ključna resorja; za odborništvo za ekonomske zadeve in za odborništvo za proračun. Moč sta tako okrepila podžupan Paolo Polidori, ki je dobil v roke ključe občinske blagajne, in Serena Tonel, ki bo poslej sogovornica tržaških trgovcev. Kandidat za predsednika občinskega sveta pa je postal Francesco Panteca, s čimer je župan Roberto Dipiazza obdržal del svoje pogajalske moči, saj je bil ta položaj v rokah njegove liste od začetka mandata.

Na popoldanskem sestanku so se zbrali župan Roberto Dipiazza, njegov strankarski kolega in odbornik Giorgio Rossi, Alberto Polacco in Angela Brandi sta zastopala FI, Claudio Giacomelli stranko Fratelli d'Italia, Ligo pa je vodil njen pokrajinski sekretar Pierpaolo Roberti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo