Torek, 12 november 2019
Iskanje

Prikupni jedilnik in razstava »Življenje iz zemlje

Prvo srečanje18. Okusov Krasa v gostilni Veto na Opčinah

22. okt. 2019 | 14:52
Dark Theme

Že 18. kulinarična-turistična prireditev Okusi Krasa, v katero je vključenih 9 gostiln in restavracij ter več pekarn, barov, trgovin z jestvinami, sladoledarn in slaščičarn na Tržaškem Krasu in Goriškem, se je začela na Opčinah v Gostilni Veto. Lastnica lokala Katja Fabrizi je z mamo Nado Debenjak predstavila jedilnik, ki z vključitvijo kave ustreza letošnji rdeči niti. Pričenjajo s hišno dobrodošlico, kot predjed ponujajo slane palačinke s skuto in vonjem po kavi, za glavno jed goveji golaž s praženim krompirjem, zaključujejo pa s kavno torto in kavnim likerjem.

Osrednji kulturni dogodek je bilo odprtje razstave fotografinje Jožice Zafred iz Divače z naslovom »Življenje iz zemlje«, katere glavna akterka je kmetica Francka Mljač iz Prelož pri Lokvi, ki bo prihodnje leto dopolnila 90 let.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo