Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Ribiški muzej po novem odprt vsak konec tedna

Obiskati ga bo mogoče vsako soboto in nedeljo med 11. in 13. uro

Križ |
9. nov. 2019 | 11:05
Dark Theme

Ribiški muzej v Križu je po novem za obiskovalce odprt vsako soboto in nedeljo med 11. in 13. uro, medtem ko je bil doslej odprt občasno oziroma le za vodene obiske v dogovoru z vodstvom muzeja. Tako se je odločil upravni odbor spričo naraščajočega zanimanja za muzej, ki se nahaja pod domom Alberta Sirka. Predsednik Franko Cossutta je prepričan, da bo muzej z rednim odpiralnim urnikom ob koncu tedna privabil še več obiskovalcev, še naprej pa bo seveda na razpolago za vodene obiske.

Pred kratkim so muzej obiskali udeleženci mednarodnega strokovnega seminarja Deep blue, ki ga je priredil Inštitut za oceanografijo in geofiziko-OGS. Znanstveniki iz Italije, Brazilije, Portugalske, Španije, Francije, Grčije, Maroka, Alžirije, Tunisa, Egipta, Libanona in Jordanije so v Miramaru spoznavali prednosti trajnostnega ribolova in ribogojništva, v Križu pa zgodovino tukajšnjega ribištva. Goste je spremljala raziskovalka OGS, inženirka Giulia Massolino.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo